Husforsikringer undersøgt i test – Her er de bedste

Som husejer er det vigtigt, ofte endda nødvendigt, med en god husforsikring. Spørgsmålet er bare hvilket forsikringsselskab, der tilbyder den bedste dækning. Det har forbrugerrådet Tænk Penge set nærmere på. Ny test har udnævnt to danske forsikringsselskaber som “Bedst i test”, og det kan du læse mere om lige her.

To selskaber fører an

Alka og GF Forsikring kan kalde sig de bedste udbydere af almindelige husforsikringer i Danmark. I hvert fald hvis det står til forbrugerrådet Tænk, der netop har anbefalet dem efter stor test.

Årsagerne til de to selskabers succes krediteres deres lave præmier og generelt gode dækning. Det gør disse to selskaber til nogle solide all-round valg, når du skal tegne en husforsikring.

Når det så er sagt: Der er også visse andre forsikringsselskaber, der kan være relevante at vælge, hvis du har en bestemt beskæftigelse. Eksempelvis henvender Lærerstandens Brandforsikring sig specifikt til lærere, pædagoger, magistere samt andre med tilknytning til undervisning og research.

Generelt høj tilfredshed med husforsikringer

Selvom Alka og GF Forsikring klart fører an, så scorer de danske selskaber generelt rigtigt fint i testen. De forskellige faktorer som er inddraget i testen vurderes med fem karaktertyper: Meget god, god, middel, under middel og dårlig. Her er det interessant, at der kun er få steder, hvor de dårlige karakterer bliver givet – og det er ofte i forbindelse med pris, og ikke med den reelle dækning.

Godt nok tildeles der en del middelkarakterer, men det er ikke nødvendigvis et dårligt tegn. En husforsikring behøver nemlig ikke at være noget helt specielt, så længe den lever op til de almindelige krav. Skulle man ønske ekstra, så er det også altid en mulighed med tillægsforsikringer. Og som sagt – det er altid muligt at vælge et højtvurderet selskab, som fx Alka eller GF Forsikring, der sammen er udnævnt som bedst i test.

Sådan er testen lavet

Testen er lavet af magasinet Tænk Penge, og her er det også angivet, hvordan de er kommet frem til resultaterne.

Man har simpelthen vægtet nogle forskellige faktorer og derefter givet en samlet vurdering. Bedømmelserne er fordelt over henholdsvis pris, selvrisiko, tegningskrav og samle rabat (36 pct), forsikringsdækning (49 pct), samt kundetilfredshed og ankenævnssager (15 pct).

Det giver et fint samlet overblik, som faktisk er rigtigt godt for den almene forbruger. Det er nemlig altid godt at vide, hvor man kan få den bedste husforsikring. Med en rangering af selskaberne bliver det nemmere, og her kommer Tænks test til rigtig god gavn.

Sammenlign priser på forsikringer.

Ligesom du kan sammenligne priser på bilforsikringer, så san du også sammenligne priser på husforsikringer og andre forsikringer. Inden du beslutter dig for en husforsikring, så kan det være en god idé at sammenligne priserne først.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *