Hvilken forsikring dækker angreb af væggelus?

Få gode råd af Forsikringsoplysningens brevkasse om bilforsikring, husforsikringer, ulykkesforsikringer og ander forsikringer.

Kære Forsikringsoplysning

Jeg er havnet i den uheldige situation, at hele min ejerlejlighed bogstaveligt talt er blevet invaderet af væggelus. Jeg skal derfor have renset hele lejligheden og alle mine ting.

Jeg har en formodning om, at det kan stamme to steder fra, 1) en underbo, som lige har været i Tyrkiet eller 2) en overbo, som ikke er verdens bedste til at gøre rent, gå i bad og fjerne affald efter sig.

Hvilken forsikring dækker dette? – Er det ejerforeningens forsikring, min egen indboforsikring eller kan jeg bede hhv. min overbo eller underbo afholde mine udgifter?

Venlige hilsner fra

Den plagede lejlighedsbeboer

Svar:

Kære plagede lejlighedsbeboer

Væggelus er svære at komme af med, og derfor er det helt rigtigt at få en professionel til at bekæmpe dem.

Det kan være svært at finde frem til, hvor eller hvordan et væggelusudbrud er begyndt. Særligt når man, som du, bor i en etageejendom, hvor væggelusene kan arbejde sig op og ned i bygningen.

Hvis du boede til leje, ville det være din udlejer, der skulle betale for bekæmpelsen, hvis du uforskyldt havde fået væggelus. Når du bor i ejerlejlighed, skal du normalt selv betale for bekæmpelsen af væggelus. Efter min opfattelse er det svært for dig at bevise, hvem der er skyld i angrebet, og at de pågældende har opført sig på en sådan måde, at de kan gøres erstatningsansvarlige. Jeg mener derfor ikke, at det er muligt for dig at kræve erstatning af de andre beboere.

Desværre dækker ejerforeningens husforsikring eller din egen indboforsikring sjældent den slags insektangreb. De dækker eksempelvis ved vandskader, indbrud og brand. Kriteriet, for at forsikringen generelt dækker, er i alle tilfælde, at skaden er opstået pludseligt.

Insektangreb er ikke pludselige skader. Insekter laver skade over tid, og derfor dækker en standard forsikring ikke. Flere forsikringsselskaber tilbyder dog en række tilkøbsmuligheder, fx en dækning mod træødelæggende svampe og insekter samt en skadedyrsforsikring, som dækker fx gnaveskader efter rotter, mus eller mår.

Det er derfor langt fra alle skadedyr, som man kan forsikre sig mod, ligesom man i mange tilfælde selv må betale for bekæmpelsen af dem. Kun få forsikringsselskaber tilbyder en dækning for bekæmpelse af bl.a. væggelus som en tilkøbsdækning på hhv. hus- og indboforsikring. Du må undersøge med dit eget forsikringsselskab, hvordan de dækker.

Hvis ikke din forsikring er udvidet med en dækning mod væggelus, hænger du desværre selv på regningen for at få bekæmpet væggelusene.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Fakta om Forsikringoplysningen:

 

 

Forsikringsoplysningen har gennem mere end 85 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.

Du kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 hverdage mellem 10-13, på vores hjemmeside www.forsikringsoplysningen.dk eller på vores Facebook-side https://www.facebook.com/Forsikringsnoerden/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *